Simona Maierean, pilotul de C-17 Spartan care transportă echipamente pentru medici

Simona Maierean, pilotul de C-17 Spartan care transportă echipamente pentru medici

Eroii în alb au, şi ei, eroii lor. Sunt piloţii aeronavelor militare care aduc din străinătate, de două săptămâni deja, echipamente medicale.

Eroii în alb au, şi ei, eroii lor. Sunt piloţii aeronavelor militare care aduc din străinătate, de două săptămâni deja, echipamente medicale. Printre ei este şi o tânără româncă. Simona Maierean a fost la manşă, în cel mai recent transport umanitar spre România. Într-un interviu, în exclusivitate pentru Observator, a transmis un mesaj tuturor românilor.

Locotenent comandor Simona Maierean. De zborul ei depinde siguranţa a zeci de mii de oameni. Ultimul transport aerian, care a adus 100 de mii de combinezoane din Seul, a avut-o la manşă pe Simona.

Chiar dacă este detaşată, pentru cinci ani, în cadrul escadrilei de transport strategic al bazei PAPA din Ungaria, Simona a zburat tot pentru noi.

40 de ore a durat misiunea. Şi totul s-a desfăşurat în timp record.

Simona Maierean are 35 de ani. S-a născut în Comăneşti, Suceava şi a absolvit cursurile Academiei Forţelor Aeriene din Braşov – şefă de promoţie. În 2009 a devenit prima femeie pilot de supersonic din România. Cinci ani mai târziu, a ales un avion de transport tactic. CJ-17 Globemaster! Astfel, a ajuns. într-o aşa-zisă lume a bărbaţilor.

În interviul oferit pentru Observator, Simona a transmis şi un mesaj pentru români, în această perioadă extrem de dificilă.

Lt. comandor SIMONA MAIEREAN, pilot de C-17 Spartan: “Frica e un sentiment natural, e ceva natural, e normal să avem acest sentiment de frică, altfel nu am supravieţui. Dar aş vrea, cumva, să nu lăsăm această frică să ne controleze. Să ne folosim de ea cumva să ne responsabilizeze. Să fim responsabili într-un mod matur.”

Simona a promis că va sprijini România şi de acum înainte, ori de câte ori va fi nevoie de ea.

Sursa