The Croatian Army could get a homemade version of the world’s best gunpowder machine gun

Posjetiteljima u srijedu u Splitu otvorene pete po redu Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe i konferencije (Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference) ASDA 2019. za oko je ‘zapela’ puškostrojnica s kojom se fotografirao ministar obrane Damir Krstičević. Budući da se ministru tijekom fotografiranja s puškostrojnicom pridružio Željko Pavlin, direktor tvrtke HS Produkt, tportal je istražio o kakvom je oružju riječ i sprema li renomirana hrvatska tvrtka novi proizvod

Trodnevna međunarodna izložba proizvođača naoružanja i opreme koja se se po peti put održava u Splitu pod pokroviteljstvom Vlade RH, u organizaciji američke tvrtke TNT Production Inc. i uz potporu Ministarstva obrane RH, okupila je 185 renomiranih izlagača naoružanja i vojne opreme iz 26 zemalja te 33 strana izaslanstva visokih vojnih i državnih dužnosnika.

Govoreći o izložbi, ministar obrane Damir Krstičević kazao je kako se ASDA 2019. potvrdila kao prvorazredni psolovni događaj i mjesto upoznavanja s novim proizvodima i tehnologijama. Ukazujući na širi značaj izložbe za Hrvatsku, ministar je istaknuo kako je ‘sigurnost Hrvatske kao članice NATO-a velika, no to ne znači da se svi koji su za nju zaduženi mogu opustiti, već trebaju razvijati sve potencijalne odgovora na moguće prijetnje’.

Source

2019-04-18T11:04:24+00:00April 12th, 2019|

Leave A Comment